Nyheter

IKC rekryterar ny VD - Dan Åkesson

Den 1 mars 2016 tar Dan Åkesson över ansvaret som VD på IKC Capital. Dan har många års erfarenhet inom den finansiella sektorn och en gedigen erfarenhet, såväl operationellt som strategiskt, av att driva lönsam affärsutveckling. Senast kommer Dan från en position som VD på Skandikon, ett dotterbolag till Skandia Liv.Dan_Akesson_IKC450px


— Vi är mycket nöjda med att kunna anställa en så erfaren och kompetent person som Dan för att leda IKC:s nästa steg i företagets utveckling.

Huvuduppgiften blir att öka takten i den organiska tillväxten och att utveckla vår strategi inom sparandeområdet, säger IKC:s grundare och chefsförvaltare Inge Knutsson.


IKC erbjuder finansiell rådgivning och aktiv fondförvaltning. Koncernens mål är att erbjuda sina kunder marknadens bästa rådgivning kring försäkringar och investeringar samt ett brett utbud av aktivt förvaltade fonder och fondförsäkringar.


— Jag känner stor ödmjukhet inför mitt kommande uppdrag på IKC Capital. Det är en bransch som står inför en rad utmaningar där bland annat transparens och regelförändringar är viktiga områden. Med nytänkande finns det potential att vidareutveckla och skapa ännu mer kundnytta i IKC:s erbjudande, säger Dan Åkesson, tillträdande VD på IKC Capital.

Vår nuvarande vd Birgit Jakobsson kommer finnas kvar inom koncernen i sin tidigare roll som vd för IKC Administration.

Frågor? Maila birgit.jakobsson@www.ikc.se