Nyheter

IKC har en vinnare, grattis Mia!

På gårdagens gala i London mottog Mia Söderberg priset ”Personality of the year - Nordics”.
InvestmentEurope Fund Manager of the Year Awards uppmärksammar enastående prestationer inom fondbranschen i Europa. Mia blev nominerad av flera europeiska kollegor som hon mött i sitt arbete att selektera och utvärdera fonder till IKC Capitals fondtorg och fondportföljer.


nyhetMia_pris

Fund Manager of the Year Awards 2017/18 – winners revealed  artikel InvestmentEurope >>

Pressmeddelande >>


Malmöbaserade IKCs Mia Söderberg vinner pris på Fund Manager of the Year Awards i London

InvestmentEurope Fund Manager of the Year Awards arrangeras för att uppmärksamma enastående prestationer inom fondbranschen i Europa. På gårdagens gala mottog Mia Söderberg på Malmöbaserade IKC Capital priset ”Personality of the year - Nordics”. Priset delas ut till personer vars arbete under det gångna året anses förtjäna särskild uppmärksamhet. InvestmentEurope vill lyfta fram personer som utmärkt sig genom sin skicklighet, prestation och expertis. Mia blev nominerad av flera europeiska kollegor som hon mött i sitt arbete att selektera och utvärdera fonder till IKC Capitals fondtorg och fondportföljer.


- ”Vi vill ge våra företags- och privatkunder bästa möjliga urval av fonder och tillgång till andra fonder än de normalt finner på marknaden. Vi gjorde därför ett mycket noggrant arbete, för att erbjuda de fonder som kunde möta våra krav på transparens, kvalitet och avkastning” berättar Mia Söderberg.


Mias och hennes teams arbete har varit att hitta guldkorn bland tusentals olika fonder från många hundra olika fondbolag. Allt för att hitta de absolut bästa utifrån prestation, riskjusterad avkastning, en klok och tydlig investeringsstrategi samt ett bra riskarbete. Mias arbete har varit att träffa många representanter, fondförvaltare, produktspecialister, förvaltningschefer med mera från en lång rad fondbolag för att sedan analysera intressanta fonder på djupet. Detta har så här långt resulterat i ett fondtorg med ca 100 olika fonder.


-”Jag tycker branschen många gånger bör ställa högre krav. De fondbolag vi väljer att samarbeta med måste i detalj redogöra för hur förvaltningen går till, visa på hur de väljer ut sina innehav i fonden och hur de tänker och resonerar kring sin förvaltningsstrategi och investeringsprocess. Vi förvaltar inte bara våra kunders pengar, vi förvaltar deras förtroende” fortsätter Mia.


Vi är noga med att vara helt transparenta. För att vara det mot våra kunder redovisar vi hela vår utvärderingsprocess; hur vi väljer fonder och vad vi anser viktigt. Gällande de fonder vi väljer ut vill vi att kunderna skall förstå vad fonden investerar i, vilken strategi den har och hur den fungerar, hur de sätter samman sin fond, hur hållbarhetsarbetet i fonden ser ut och på vilka premisser vi valt just den fonden. Vi redovisar detta i en fondbeskrivning till varje fond, tillgänglig för alla våra depåkunder”.

Detta enträgna arbete har uppenbarligen uppskattats, då nomineringen av Mia som Personality of the Year kom från flera olika länder och aktörer.


- ”Att Mia från en relativt liten aktör här i Malmö står på scen med förvaltare från några av världens största fondbolag säger någonting om hennes kompetens och på hur stort allvar hon tar sitt uppdrag, att ge våra kunder så goda förutsättningar för god avkastning som möjligt” avslutar Dan Åkesson, VD IKC Capital.


Om Mia
Mia har varit verksam inom den finansiella sektorn sedan 1998, och har en magisterexamen i nationalekonomi från Uppsala Universitet och National University of Singapore. Mia har arbetat som kapitalförvaltare på IKC sedan 2014 och ansvarar sedan drygt ett år tillbaka för fondutbudet på IKC Capitals fondtorg och depåtjänst IKC Access.Fund Manager of the year awards 2017/2018

InvestmentEurope arrangerade galan Fund Manager of the Year Awards torsdagen den 30 november 2017 i London. En av kategorierna på prisutdelningen var Personality of the Year- Nordics. InvestmentEurope grundades 2011, som en del av Open Door Media, för att tillgodose informationsbehovet för professionella investerare i Europa. Den årliga prisutdelningen är en tradition sedan 2012 då den hölls för första gången i Lausanne, Schweiz.

Fund Manager of the Year Awards i London


InvestmentEurope  läs mer >>