Som vi tidigare har skrivit om så rankade IKC Avkastningsfond in på Placeras lista över september månads mest köpvärda fonder där fonden kvalade in på listan för nionde månaden i rad detta år. Men förutom listplaceringen så har Placera denna månad uppmärksammat IKC Avkastningsfond ännu en gång. 
 
När Pär Ståhl lyfter fram IKC Avkastningsfond i sin fondanalys benämns den som en räntefondsfavorit som fortfarande håller måttet. Anledningen är att fonden sprider riskerna med många små innehav vilket leder till en osedvanligt liten risk, samtidigt som den bringar procent i avkastning. Den aktivt förvaltade räntefonden har under året haft en utveckling på 5,1% per 2021.09.20 och avkastningen de senaste fem åren är 19,2% per 2021.09.20. 
 
IKC Avkastingsfond investerar aktivt i framförallt nordiska räntebärande instrument med fokus på svenska företagsobligationer och passar den som vill minska risken men fortfarande få avkastning och som ser en långsiktig potential i räntemarknaden. 
 
Gå gärna in och läs de fina orden som Pär Ståhl skriver om IKC Avkastningsfond.
 
RISKINFORMATION
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Relaterade nyheter

Marknadsbrev
Nyheter
13 maj 2024

IKC Månadsrapporter April

Denna information är avsedd som marknadsföring Sammanfattning Internationell ränteoro bidrog till...
Nyheter
02 maj 2024

IKC Avkastningsfond får utmärkelse av Refinitiv Lipper Fund Awards

När Refinitiv Lipper Fund Awards Nordics presenterar resultatet i 2024 års upplaga finns IKC Avkastnin...