För elfte månaden i rad behåller IKC Avkastningsfond sin plats på listan över Placeras 12 utvalda fonder, denna gång som enda utvalda fond i risknivån "Låg Risk - Spetsfonder”.

IKC Avkastningsfond har flitigt figurerat hos Placera de senaste månaderna, både omnämnd som en ”räntefondsfavorit som fortfarande håller måttet” samt som utvald fond i Pär Ståhls fondportfölj ”Latmasken”, riktad till sparare med en ambition att skapa högre avkastning än index genom bland annat aktiv förvaltning.  

Avkastningsfonden, som är förvaltad av Lars Bredenberg, är en aktivt förvaltad räntefond med fokus på den svenska företagsobligationsmarknaden. Fonden har en bred portfölj bestående av flera olika emittenter i olika branscher i syfte att hålla nere risknivån, och skapa en god riskjusterad avkastning. Avkastningen den senaste femårsperioden (per 2021-10-29) uppgår till 18,95%. 

RISKINFORMATION

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 

 

Relaterade nyheter

Nyheter
16 november 2021

IKC Fastighetsfond – högst årsavkastning på Avanza

På Avanzas lista över de fonder som presterat bäst sedan årsskiftet finner vi IKC Fastighetsfond högst...
Nyheter
16 november 2021

Dubbel listplacering för IKCs fonder

Placera har publicerat en lista med de 20 bästa fonderna ur Avanzas fondutbud det senaste året och med...