September månad blev en skakig sådan med flera orosmoln som påverkade börsen. Detta var dock inget som försvårade för IKC Avkastningsfond att för tionde månaden i rad ta sig in på Placeras lista över oktober månads 12 mest köpvärda fonder, som en av två som lyckades hålla sig på plusavkastning. 

Förra månaden benämndes IKC Avkastningsfond dessutom som ”en räntefondsfavorit som fortfarande håller måttet” i Pär Ståhls fondanalys. Fonden, som aktivt förvaltas av Lars Bredenberg, har under året haft en utveckling på 5,20% per 2021-09-30 och avkastningen de senaste fem åren är 19,23% per 2021-09-30. 

IKC Avkastingsfond investerar aktivt i framförallt nordiska räntebärande instrument med fokus på svenska företagsobligationer och passar den som vill minska risken men fortfarande få avkastning och som ser en långsiktig potential i räntemarknaden. 

Läs mer om fonden här

RISKINFORMATION

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 

 

Relaterade nyheter

Månadsrapporter
Nyheter
20 juni 2022

Månadsrapport IKC Avkastningsfond 05/22

Osäkerheten kring världsekonomins utveckling framöver är stor med påverkan av kriget i Ukraina, pandem...
Månadsrapporter
Nyheter
20 juni 2022

Månadsrapport IKC Strategifond 05/22

Det har varit stora rörelser i marknaderna med kraftiga nedgångar och snabba återhämtningar utifrån ol...