För tolfte månaden i rad behöll IKC Avkastningsfond sin plats på listan över Placeras utvalda fonder och återigen som enda utvalda fond i risknivån "Låg Risk - Spetsfonder”.

IKC Avkastningsfond har flitigt figurerat hos Placera under året som gått, både omnämnd som en ”räntefondsfavorit som fortfarande håller måttet” samt som utvald fond i Pär Ståhls fondportfölj ”Latmasken”, riktad till sparare med en ambition att skapa högre avkastning än index genom bland annat aktiv förvaltning.  

Avkastningsfonden, som är förvaltad av Lars Bredenberg, är en aktivt förvaltad räntefond med fokus på den svenska företagsobligationsmarknaden. Fonden har en bred portfölj bestående av flera olika emittenter i olika branscher i syfte att hålla nere risknivån, och skapa en god riskjusterad avkastning. Avkastningen den senaste femårsperioden per 2021-12-21 uppgår till 18,83%.

RISKINFORMATION

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 

 

Relaterade nyheter

Marknadsbrev
Nyheter
13 november 2023

IKC Marknadsbrev Oktober

Aktiemarknaderna föll i inledningen av oktober i samband med att långa amerikanska räntor steg. Kort d...
Månadsrapporter
Nyheter
13 november 2023

Månadsrapport IKC Strategifond 10/23

Förvaltarkommentar Oktober 2023 Terrorattack och krig i Israel skapade ökad geopolitisk oro som påve...