I tisdags tillkännagavs nomineringarna till Morningstar Fund Awards 2021 där IKC Global Flexibel och IKC Sverige Flexibel tilldelades varsin nominering till utmärkelsen ”Best SEK Allocation Fund”.

Bakom de framgångsrika fonderna går att se en aktiv förvaltning i allokeringen mellan olika tillgångsslag. Stort fokus läggs på att analysera vad som händer i omvärlden för att hitta tillgångsslagen som förväntas utvecklas bäst under rådande läge.

- När aktiemarknaden har gynnsamma förutsättningar gör vi en bedömning av vilka sektorer som förväntas utvecklas väl. I valet av enskilda aktier eftersträvas god riskjusterad avkastning. Vi gillar bolag med förutsägbara kassaflöden och stabil vinstutveckling över tid, säger Niklas Hultqvist, förvaltare på IKC.

Som en effekt på pandemin har digitaliseringen av samhället påskyndats vilket har visat sig vara gynnsamt för de bolag som drar nytta av denna omställning. Under 2020 är det i synnerhet innehav inom mindre konjunkturkänsliga sektorer som utvecklats väl och till följd av detta går det att se att teknik, hälsovård och kommunikationstjänster har bidragit positivt till fondernas värdeutveckling under året som gått.

- Det känns kul att vi har blivit nominerade med två fonder i år. Det ger en bekräftelse på att förvaltningsstrategin fungerar väl. Ambitionen är att hitta bra investeringar även under 2021, säger Niklas Hultqvist.

Vinnarna tillkännages den 17 mars. 

Relaterade nyheter

Marknadsbrev
Nyheter
12 april 2024

IKC Månadsrapporter Mars

Denna information är avsedd som marknadsföring Sammanfattning Bred börsuppgång - övervikt aktier (...
Marknadsbrev
Nyheter
14 mars 2024

IKC Marknadsbrev Februari

Denna information är avsedd som marknadsföring Förvaltarkommentar Aktiemarknaderna steg i inledninge...
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/gen-cookie-notice/inc/class-gen-cookie-notice-functions.php on line 97