Med en stark start på året har IKC Strategifond levererat ett resultat på +7,70% (per 2021-06-07) vilket medför sig ett femstjärnigt betyg av Morningstar. Avkastning på femårsperioden är +30,98% (per 2021-06-07). Fonden blir nu valbar på Nordnet.

Som förvaltare för fonden finner vi Lars Bredenberg, som arbetat på IKC sedan 2013. Han har med stor framgång förvaltat främst nordiska företagsobligationsfonder. Bland dem finner vi IKC Avkastningsfond som i april tilldelades två utmärkelser i Refinitiv Lipper Fund Awards 2021. IKC Strategifonds räntedel bygger mycket på IKC Avkastningsfond. Räntedelen kompletteras sedan med stabila och konjunkturokänsliga aktier, gärna med hög direktavkastning.

IKC Strategifond är en aktivt förvaltad blandfond med fokus på nordiska företagsobligationer där ca 70% placeras i räntebärande papper. Fonden måste alltid ha minst 50 procent i räntepapper, men kan öka ränteandelen upp till 100 procent beroende på marknadsläget. Andelen aktier varierar mellan 0-50 procent.

Utgångsläget i en normal marknad är:

- Ca 70% räntepapper, ca 30% aktier.

- Ca 70% Norden, ca 30% globalt.

Fonden är ett utmärkt val för dig som vill ha en övervägande del räntepapper men ändå tror på aktiemarknaden och som inte själv vill vara aktiv i valet mellan aktier och räntor.

IKC Strategifond finner ni här: Nordnet

RISKINFORMATION

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 

 

IKC Strategifond

Fonden placerar globalt i aktie- och räntemarknaderna och måste alltid ha minst 50 procent i räntepapper, men kan öka ränteandelen upp till 100 procent beroende på marknadsläget. Andelen aktier varierar mellan 0-50 procent. Fonden är ett utmärkt val för dig som vill ha en övervägande del räntepapper men ändå tror på aktiemarknaden och som inte själv vill vara aktiv i valet mellan aktier och räntor.

Läs mer om IKC Strategifond >>

 

Relaterade nyheter

Nyheter
16 november 2021

IKC Fastighetsfond – högst årsavkastning på Avanza

På Avanzas lista över de fonder som presterat bäst sedan årsskiftet finner vi IKC Fastighetsfond högst...
Nyheter
16 november 2021

Dubbel listplacering för IKCs fonder

Placera har publicerat en lista med de 20 bästa fonderna ur Avanzas fondutbud det senaste året och med...