När vinnarna i 2023 års upplaga av European Fund Trophy presenterades av Fundclass i Paris stod det klart att IKC Capital AB får emotta den ärofyllda utmärkelsen "Best European Asset Management Company 2023" i storleksklassen 4-7 betygsatta fonder. 

Det fristående fondanalyshuset Fundclass har sedan 2007 utsett priser till de ledande och mest framträdande kapitalförvaltarna i världen. Med en noggrann screening av världens fonder och förvaltare så delas European Fund Trophy ut till förvaltarna med högst riskjusterat resultat enligt analysmodellen.

 

På Paris gator inne i Automobile Club fick IKC motta priset ”Best European Asset Management Company” inom kategorin 4-7 betygsatta fonder. IKCs fonder fick betygen 4 eller 5 stjärnor, där 5 stjärnor motsvarar den övre ca 2.5% percentilen inom kategorin. Vinnarna som klev upp på scenen i de större kategorierna var välkända namn som BlackRock, Schroder, JP Morgan och Goldman Sachs. Som en  mindre aktör är det med stor ödmjukhet vi vill tacka FundClass för detta uppmärksammande. Ett kvitto på kvalitén i förvaltningsprocessen och ett glädjande besked för samtliga andelsägare som har varit med under åren.

 

 

 

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du som investerar får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du tar del av varje fonds faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser som finns här på vår hemsida www.ikc.se.

Relaterade nyheter

Marknadsbrev
Nyheter
11 maj 2023

IKC Marknadsbrev April

I inledningen av april föll aktiemarknaderna på konjunkturoro i samband med svagare än förväntad data...
Månadsrapporter
Nyheter
11 maj 2023

Månadsrapport IKC Strategifond 04/23

Förvaltarkommentar April 2023 Centralbankerna fortsätter att höja räntorna men en minskad inflatio...