På listan över september månads 12 mest köpvärda fonder har Placera.se återigen valt att ta in IKC Avkastningsfond under risknivån "Låg Risk - Spetsfonder". IKC Avkastningsfond har under 2021 placerat sig bland de mest köpvärda fonderna nio månader i rad, vunnit två utmärkelser i Refinitiv Lipper Fund Awards 2021, som vi skrivit om här, samt blivit utsedd till bästa fond av Morningstar i fondkategorin företagsobligationsfonder 2019. 

Avkastningsfonden, som är förvaltad av Lars Bredenberg, är en aktivt förvaltad räntefond med fokus på den svenska företagsobligationsmarknaden. Fonden har en bred portfölj bestående av flera olika emittenter i olika branscher i syfte att hålla nere risknivån, och skapa en god riskjusterad avkastning. Avkastningen den senaste femårsperioden (per 2021-08-27) uppgår till 19,17%. 

Läs mer om fonden här

RISKINFORMATION

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Relaterade nyheter

Marknadsbrev
Nyheter
12 april 2024

IKC Månadsrapporter Mars

Denna information är avsedd som marknadsföring Sammanfattning Bred börsuppgång - övervikt aktier (...
Marknadsbrev
Nyheter
14 mars 2024

IKC Marknadsbrev Februari

Denna information är avsedd som marknadsföring Förvaltarkommentar Aktiemarknaderna steg i inledninge...
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/gen-cookie-notice/inc/class-gen-cookie-notice-functions.php on line 97